Boerderij winkel de Ruige Velden           

Sinds 2023

Al sinds lange tijd is het onze droom om ons eigen vlees te kunnen verkopen.

Over de vraag van Maarten & Josephine Hamel, of we hun Berkshire varkentjes (sinds 2017)  en de verkoop van Berkshire vlees over willen nemen, hoeven we dus niet lang na te denken.....Daar gaan we voor, "dat varkentje gaan we wassen"!! 

Berkshire is een prestige ras en al sinds de 18e eeuw geroemd om zijn kwaliteit.
Het vlees heeft een mooie marmering, valt op door de rode kleur en is heerlijk mals en sappig.

Al een aantal jaren lopen er op de Ruige Velden een paar Berkshire varkens buiten in de wei, het ras is ons dus niet onbekend. 

Naast de uitmuntende kwaliteit van het vlees is het ras vriendelijk en nieuwsgierig. 

Wij gaan dit ras met veel liefde en trots verder fokken op de Ruige Velden!!

Doordat het Berkshire vlees zo exclusief en erg gewild is, en door de overname is het aanbod van Berkshire vlees op dit moment nog klein.

We hebben we ervoor gekozen ook onze eigen kruising Berkshire x York en York vlees aan te bieden in het winkeltje zodat u niet met lege handen naar huis hoeft. 

Het duurt 18 maanden tot een Berkshire zaadje een karbonaadje is...

Zorgboerderij de Ruige Velden

Sinds 2001

Omdat we zelf ontzettend genieten van het boerenleven op "de Ruige Velden" in Lepelstraat, hebben we er in 2001 voor gekozen om naast de varkenshouderij, een zorgboerderij op te starten. 

Van maandag t/m vrijdag helpen er mensen met een verstandelijke beperking (hulpboeren & hulpboerinnen) mee met de werkzaamheden op de boerderij, zodat zij net als ons, kunnen genieten van het mooie boerenleven aan de Ruige Velden.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website of bekijk ons filmpje voor een leuke indruk! 

Varkenshouderij de Ruige Velden

Sinds 1971

In 2000 hebben Edwin en Marijke het bestaande varkensbedrijf van Edwin zijn ouders overgenomen.

De toen vergevorderde plannen om op biologische wijze varkens te gaan houden, konden door de landelijk tegenvallende verkoop van het biologisch varkensvlees niet doorgaan.

Om door te kunnen gaan met een rendabel bedrijf, is de keuze gemaakt te groeien met de varkensstapel en deze op de traditionele manier te houden.

Hoe mooi is het dat we nu naast de bestaande varkenshouderij, ons droombeeld van varkenshouden kunnen verwezenlijken door de Berkshire varkens te laten scharrelen op de Ruige Velden en ons eigen vlees te verkopen.

boerderij de ruigevelden