Op Boerderij de Ruige Velden wonen Edwin & Marijke samen met hun 4 kinderen Hielke, Jort, Kris & Aukje.
Vanaf 1971 houdt familie Hereijgers traditioneel varkens op de Ruigevelden te Lepelstraat. In 2001 is dit uitgebreid met een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2023 zijn er op de boerderij ook Berkshire buitenvarkens te vinden & een boerderijwinkeltje met vleesverkoop van eigen boerderij.
Zorgboerderij de Ruige Velden
Omdat we zelf ontzettend genieten van het boerenleven op "de Ruige Velden" in Lepelstraat, hebben we er in 2001 voor gekozen om naast de varkenshouderij, een zorgboerderij op te starten.
Van maandag t/m vrijdag helpen er mensen met een verstandelijke beperking (hulpboeren & hulpboerinnen) mee met de werkzaamheden op de boerderij, zodat zij net als ons, kunnen genieten van het mooie boerenleven aan de Ruige Velden.
Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website of bekijk ons filmpje voor een leuke indruk!
Varkenshouderij de Ruige Velden
In 2000 hebben Edwin en Marijke het bestaande varkensbedrijf van Edwin zijn ouders overgenomen.
De toen vergevorderde plannen om op biologische wijze varkens te gaan houden, konden door de landelijk tegenvallende verkoop van het biologisch varkensvlees niet doorgaan.
Om door te kunnen gaan met een rendabel bedrijf, is de keuze gemaakt te groeien met de varkensstapel en deze op de traditionele manier te houden.
Hoe mooi is het dat we nu naast de bestaande varkenshouderij, ons droombeeld van varkenshouden kunnen verwezenlijken door de Berkshire varkens te laten scharrelen op de Ruige Velden en ons eigen vlees te verkopen.
Vleesverkoop Boerderij de Ruige Velden - Wie ben ik?
Mijn naam is Hielke Hereijgers (2003) samen met mijn ouders, 2 broers en zus woon ik op Boerderij de Ruige Velden.
Naast het dagelijks begeleiden van de hulpboeren en het verzorgen van de varkens, ben ik in 2023 gestart met mijn eigen bedrijf en verkoop ik vlees van onze varkens onder de naam ‘Boerderij de Ruige Velden’.
In 2023 zijn wij benaderd door de eigenaren van restaurant ‘t Geheim van Bergen, met de vraag of wij de Berkshire varkens voor hun concept wilde overnemen. Met als doel lokaal en exclusief vlees produceren voor hun restaurant. Over deze vraag hebben wij niet lang na hoeven denken. Ik werd meteen erg enthousiast van het idee om een eerlijk en kwalitatief stukje vlees van onze eigen boerderij te kunnen verkopen.